SEO Uyumlu İçerik Üretmenin 10 Altın Kuralı

İçindekiler

Arama motorlarında milyarlarca içerik var. Buna her gün milyonlarcası ekleniyor. “Big Data” havuzu içerisinde öne çıkmanın altın kurallarından SEO uyumlu içerik üretmektir. Arama motoru algoritmalarını karşılayan bir makale, rakip içeriklerin çok daha üstüne çıkar. Günümüzde web sitelerine organik trafik çekmek için Google, Yandex ve Bing gibi platformlara ihtiyaç duyulduğu düşünülünce, makale hazırlarken bu platformların kurallarını göz önünde bulundurmak zorundayız.

Makale paylaşımı, sitenin arama motoru üzerinden organik ziyaretçi çekmesi için en etkili yöntemdir. Ancak doğru teknik ve usulde hazırlanmamış bir blog yazısı, kategori açıklaması ya da ürün detayından performans alınamaz. Kişinin elinde zaman ve emek kaybından başka bir şey olmayacaktır.

Google, çok gelişmiş bir “öne çıkarma algoritmasına” sahip arama motorudur. Google botları, belli aralıklarla sitelerde denetim yaparak içerikleri analiz eder ve indeksleme yapar. Kendi kriterlerine uygun gördüğün makaleleri ise sıralamada önceliklendirir. İşte tam da bu noktada SEO uyumlu içerik üretmek kavramının önemi çıkar. Teoride ve pratikte sayısız uygulamanın olduğu bu çalışmada, temel 10 maddeyi bilmeniz bile sitenizde ciddi bir performans görmenizi sağlar.

İçerik üreticiliğine yeni başlayan ya da taze bir web sitesi sahipleri için Sıfır Yazılım markası olarak çok kritik birkaç soruya cevap vermek istiyoruz: SEO uyumlu içerik ne demek? Arama motorlarının algoritmasına uyumlu makale nasıl yazılır? Siteye blog yazısı yazarken nelere dikkat edilmeli? Keyifli okumalar diliyoruz…

SEO Uyumlu İçerik Üretmek- Sıfır Yazılım

SEO Uyumlu İçerik Ne Demek?

SEO yani “Search Engine Optimization” bilindiği üzere, bir web sitesinin arama motorları tarafından sağlıklı algılanması için uygulanan bir stratejidir. Bu sayede içerik Google’da çok iyi sıralamalarda konumlanır. Hedef kitleye yönelik, algoritmalarla uyumlu, özgün, bilgilendirici gibi birçok parametreye uygun makale hazırlanmasına ise SEO uyumlu içerik yazma denir. Burada kişinin temel motivasyonu arama motorunun beklentilerini karşılamak ve böylece organik trafiği arttırmak. Elbette iyi bir SEO makalesinin ekstra birçok faydası da var.

2013 yılına kadar Google’da anahtar kelime kullanımındaki sıklık sıralama belirlemede öne çıkıyordu. Ancak 2013 tarihli Google Hummingbird güncellemesinden sonra algoritmalarda ciddi bir değişkenliğe gidildi. Yani günümüzde Google sık anahtar kelime kullanan yazıları değil, bilgilendirici ve yüksek bilgi kalitesindeki içerikleri dikkate alıyor.  Bu durum 2023 yılının Temmuz ayında gerçekleşen büyük Google güncellemesi sonrasında artık daha kesin hale dönüştü. Eğer yazılarınızda anahtar kelime yoğunluğuna odaklanıyorsanız, artık vakit kaybından başka bir şey elde edemezsiniz.

SEO Uyumlu İçerik Üretmenin Web Sitesine Faydaları

Sektördeki yeni içerik üreticileri, SEO uyumlu içerik yazmanın sadece sıralamada söz sahibi olduğunu düşünür. Oysa arama motoru optimizasyonuna %100 uyumlu bir makalenin kısa, orta ve uzun vadede siteye çok sayıda katkısı olur. Onlardan bazıları şunlar:

  • İçerikler arama motorunda hızla indeks alır.
  • Doğru yazılmış bir makale Google’da üst sıralara çıkar.
  • İçeriğin Google’daki konumunu koruma süresi uzar.
  • Siteye yüksek organik trafik çekilebilir.
  • Yazıdan çıkma oranını minimize eder.
  • Alan adının otoritesini güçlendirir.
  • Marka bilinirliği artar.
  • Markaya olan güven algısı yükselir.

 

SEO uyumlu makale yazmak her şeyden önce iyi bir kullanıcı deneyimi yaşatmakla paraleldir. Böylece site ismine ve markaya olan güven otoritesi artar. Özellikle günümüzde firmaların kaliteli içerik hazırlanması konusunda özenli olmaları beklenir.

SEO Uyumlu İçerik Üretmenin 10 Altın Kuralı

SEO Uyumlu İçerik Üretmenin 10 Etkili Yöntemi

İlk defa web sitesi sahibi olanlar, sürekli içerik paylaşmalarına rağmen istenilen organik geri dönüşü göremediğinde ister istemez bir hayal kırıklığı yaşanıyor. Aslında bu başarısızlığın en temel sorunu, algoritma ve yapay zeka entegrasyonuna uygun bir yazı yazılmamasıdır. Elbette düz bir metni kaleme alıp paylaşmak belli oranda trafik çekebilir. Ancak SEO optimizasyonu olan bir yazıya göre bu denizde kum olacaktır. Konuyu daha iyi anlamanız için şöyle özetleyelim:

“Tamamen düz bir metin paylaşıldığında Google sıralamasında 15. olan bir yazı, SEO uyumlu şekilde hazırlanırsa 1. Sıra hatta snippet alanına kadar yükselebilir. Haliyle getireceği trafik ciddi oranda farklı olacaktır.”

Google algoritmaları, SERP kuralları, semantik anahtar kelime kullanımı, Header Tags, Title ve bunun gibi onlarca SEO kavramı yüzünden daha yola çıkmadan aklınız karışabilir. Gelin, SEO uyumlu içerik üretme konusunda kısa ve öğretici bilgileri maddeler halinde görelim.

%100 SEO uyumlu içerik hazırlamak için en temel 10 unsur şunlardır:

  1. Doğru anahtar kelime kullanımı,
  2. Özgün içerik üretimi,
  3. Bilgilendirici makaleye odaklanma,
  4. Title yazımına özen gösterme,
  5. Header Tags kullanımı,
  6. İç ve dış linkleme,
  7. Sosyal medya araçlarının kullanımı,
  8. Doğru metin uzunluğu,
  9. Paragrafta doğru kelime sayısı,
  10. Makalede resim ve video kullanma,

 

En temel haliyle SEO uyumlu blog yazısı bu maddeler ile özetlenebilir. Şimdi de maddeleri biraz daha açarak konuyu derinlemesine ele alma vakti. Keyifli okumalar…

1.      Anahtar Kelime Analizi Yapın

SEO uyumlu içerik üretmenin ilk altın kuralı doğru anahtar kelime kullanımıdır. 2013 yılından sonra ortaya çıkan Sosyal İmleme kavramıyla birlikte anahtar kelime ve Hastag kullanımı önem kazandı. Bir makalenin Google’da hedef kitleye doğrudan ulaşabilmesi için muhakkak odaklanılması gereken konudur.

Her metnin bir ana kelime odak noktası vardır. İçerikte anlatılmak istenen konunun merkezi olarak da düşünebilirsiniz. Örneğin: “Rize’de çay fiyatı zammı sonrası yüzler gülüyor” başlıklı bir makalenin anahtar kelimesi “Çay fiyatı zammı” olarak bilinir. Metnin belli bölümlerinde bu kelimenin geçirilmesi, yazı kalitesini arttıracaktır.

DİKKAT: İçerikte anahtar kelime kullanırken, dağılımına dikkat edilmesi gerek. Bir metinde anahtar kelime sayısı, toplam kelime sayısının %1 ila %2’lik kısmını oluşturmalı. Aksi halde algoritma içeriğinizi spam olarak görebilir.

Anahtar kelimeyi, hedef kitlenin radarına girmek olarak düşünebilirsiniz. Örneğin, Antalya’da kahve servisi yapan bir mekansanız, yazdığınız içerikte doğru anahtar kelime stratejisi oluşturursanız Google kullanıcılarının şu aratmalarında karşısına çıkabilirsiniz:

  • En iyi Antalya kahvaltıcısı
  • Antalya’da kahvaltı yapılacak yerler
  • Antalya’da ailecek gidilecek kahvaltıcı
  • Antalya’nın meşhur kahvaltıcısı

 

Yukarıdaki örnek üzerinde anlamamız ve yazılarımızda uygulamamız gereken çok önemli bir konuya geçiyoruz: Semantik anahtar kelime kullanımı. En basit tanımıyla semantik çalışma, odak anahtar kelimesine alternatif kelimeleri de yazı içerisinde geçirmektir. SEO uyumlu içerik üretmek için tek bir odak kelimeye bağlı kalmayın ve elinizden geldiğince semantik çalışma yapın.

2.      %100 Özgün Bir İçerik Üretmeye Odaklanın

Tamamen özgün bir içerik üretme, SEO uyumlu makale oluşturmanın altın kuralları arasındadır. Bilindiği gibi başta Google olmak kaydıyla tüm arama motorları, kullanıcılarına doğru, bilgilendirici ve ihtiyacı gideren içerikleri sunmayı hedefler. Diğer bir deyişle Google ziyaretçilerini memnun etmeye odaklıdır. Elbette bunun için öncelikli sizin içerik özgünlüğünüz ile Google’ı memnun etmeniz gerekir.

Algoritmalara hakim olmayan site yöneticilerinin ve içerik üreticilerinin sık düştüğü hataların başında kopya içerik geliyor. Bu, literatürde “çalıntı içerik” ya da “intihal yapma” gibi isimlerle de bilinir. Özetle intihal, başka bir içeriği copy paste yaparak kendi sitenizde paylaşmaktır. Çok sayıda zararı bulunur. Google tarafından ceza yeme dahil olmak üzere sıralamada gerileme, otorite puanının düşmesi, spama girme gibi durumları da tetikler.

Elbette bir içeriğin %100 olması, tüm arama motorlarının istediği bir faktör. Ancak bu konuda pozitif intihal oranı da bulunuyor. Örneğin Google içeriklerinde %20’ye kadar intihal ideal karşılanıyor. Bunun sebebi yazı içinde bir alıntı kullanma ya da kaynakça belirtme yapabilmeniz. Yine de sınırda gezmemek için %10 intihali aşmamak, SEO uyumlu içerik üretmek için izlenecek bir yol haritasıdır.

İPUCU: Yazıyı paylaşmadan önce intihal testi yapabileceğiniz birçok araç var. SmallSEOTools sitesi bu konuda kullanılabilir.

SEO ve SEM Arasındaki Farklar- Sıfır Yazılım

3.      Makale Bilgilendirmeye Odaklı Olmalı

Yüksek kalitede makalenin temel tanımları arasında, içeriğin bilgilendiriciliğiyle orantısıdır. İnsanlar arama motorlarını bilgiye erişmek, sorularına yanıt bulmak ve keşfetmek için kullanır. Google’da içerikleri listelerken bu stratejiyle hareket eder. Makaleye göre bir bakış açısı belirler, doğru anlatım tarzı oluşturur ve bilgi set geçişlerini doğru yaparsanız, alacağınız etkiyi de katlarsınız. Bilgi dolu, kaliteli ve SEO uyumlu bir içerik snippet, SERP ve Sık Sorulan Diğer Sorular gibi kısımlara girerek erişimlerini yükseltebilir.

Kullanıcının niyetini, içerik üreticisinin iyi analiz etmesi gerekir. Ziyaretçi alışveriş mi yapmak istiyor yoksa bilgi edinmeye mi geldi? Tüm bunların aksine bir öneriye mi ihtiyacı var? Bu sorulara verilecek doğru yanıt ile iyi bir içerik üretme stratejisi oluşturmak mümkün.

4.      Makale Başlığı (Title) Yazımına Dikkat Edin

SEO optimizasyonu yapmış bir makaleyi hazırlamanın temel unsurları arasında makale başlığını doğru kullanmak da vardır. Her yazının ana başlığı ve alt başlıkları bulunur. Literatürdeki ismi “Title” olarak geçer. Burada yazılan metin doğruca Google üzerinde görünmektedir. Yani okuyucuların ilk göz teması kuracağı alan burası ve haliyle ekstra bir özen gerektiriyor.

Makalelerin başlığında kelime kullanımın bir sınırlaması var. Yazım araçlarında sınır olmasa da Google’ın indeks algoritmasında uzun başlıkların devamı görünmez. Bu da negatif bir izlenim uyandırabilir. İdeali 50 – 70 karakter arası ve 3 ila 6 kelime arasında olmalıdır. Günümüzde WordPress gibi birçok içerik paylaşma platformunda yönlendirici imgeler bulunması, kişilerin başlık oluşturmasında kolaylık sağlıyor.

BİLGİ: Yazı başlığında muhakkak anahtar kelime geçmeli. Böylece Google kelime eşleştirmelerinde daha da ön plana çıkılabiliyor. Genelde başlığa bununla başlamak tercih ediliyor.

5.      Doğru Header Tags (Başlık Etiketi) Kullanımı Önemli

SEO uyumlu içerik oluştururken H1, H2, H3 başlık etiketlerinin kullanımı sıkça karşınıza çıkar, ancak pratikte uygulamak biraz karmaşık gelebilir. Gelin, konuyu en yalın haliyle öğrenelim.

Başlık etiketleri yani İngilizce haliyle “Header Tags” web sayfasının ve içeriklerin yapısını belirler. Arama motorları içeriği etiketler sayesinde daha iyi tanımlar ve listeleme yapar. Temelde 3 ana etiket olsa da ihtiyaca göre daha fazlası da kullanılabilir: H1 Etiket, H2 Etiket ve H3 Etiket.

  • H1 Başlık Etiketi: Genelde sayfanın ana başlığı konumundadır. İçeriğin genel yapısı hakkında temel bilgiyi verir. Bu sebeple H1 etiketler her zaman yazının ana konusunu anlatmalıdır.
  • H2 Başlık Etiketi: Sıklıkla H1 başlığının altında görürüz. Genelde bir konuyu daha da ayrıntılı anlatmak istenildiğinde kullanılır. Google’ın yazımızdaki önemli konuları algılaması için önemli bir etikettir. İhtiyaca göre gerektiği kadar kullanılabilir.
  • H3 Başlık Etiketi: Bu etiket de H2 başlığının hemen altında belirir. Önemli konuları daha da ayrıntılamak istenildiğinde tercih edilir. Örneğin dip notlarda bu etikete başvurulmaktadır.

Semantik SEO- Sıfır Yazılım

6.      Makalede İç ve Dış Bağlantı Kullanın

Yazılan makale SEO uyumlu olsun isteniyorsa, bunun bir ayağı da iç bağlantı kullanımıdır. İçerikte iç link geçirmenin sıralamaya bir katkısı olmaz. Ancak, Google botlarının iyi bir tarama yapması ve dizine eklemesi için etkisi büyüktür.

İç bağlantı ya da diğer adıyla “Dahili Link” en temel tanımıyla şudur: yazı içerisinde aynı web sitesinin farklı bir sayfasına link yönlendirmesi yapılmasıdır. Aynı URL yapısında linkleme yapılarak elde edilir. İç linkte nofollow ya da dofollow gibi terimler yoktur.

Linkleme stratejisi SEO açısından ciddi seviyede önemli olduğu kadar, trafik arttırmak adına da söz sahibidir. Bu ne demek? Şöyle ki: Makaleyi okurken yönlendirme bağlantısı kişinin ilgisini çekebilir. Bu durumda tıkladığında yine web sitesine ait farklı bir yazı okur. Bu deneyim, siteye +1 erişim demek.

Öte yandan Dış Linkleme stratejisi de bu sürecin bir parçası. Üstelik dahili bağlantıya göre SEO’ya daha fazla etkisi var. Kısaca tanımlayacak olursak dış link, makale içerisinde farklı bir siteye link yönlendirmesi yapmayı ifade eder. Makaleye değer ve güven katar. Literatürde “Kaynakça” olarak da geçiyor.

DİKKAT: İçeriklerde dış bağlantı kullanımına dikkat edilmesi gerek. Hassas davranılması gereken bir uygulama. Dofollow ve Nofollow dengesi sağlanmalı. Aynı zamanda kaynak gösterilecek sitenin de güvenilir ve DA PA otoritesinin iyi olması aranır. Aksi halde yazı ve sitenin zarar görmesi mümkün.

7.      Sosyal Medya Araçlarını Kullanın

Google, yazı içinde yapılacak gerçek kullanıcı deneyimlerine önem verir. İçerikte link tıklaması, sosyal medya simgeleri üzerinden paylaşım yapmak gibi eylemler, site otorite puanına katkı verdiği gibi dolayısıyla sıralamada da performans verir. Ancak bu konuda sosyal medya araçlarının doğru optimizasyonu gerekli.

SEO uyumlu içerik üretiminde sosyal medya gücünü kullanmak için birçok farklı strateji üretilebilir. En popüler olanı, İnstagram, Twitter, Pinterest, Facebook, Mail gibi platformların paylaşım simgesini bulundurmak. Kaliteli içerik olduğunda okuyucular yazıyı kendi sosyal medya hesaplarında paylaşmak ister. Bu ikonlar, süreci pratik hale getirir.

Site makalelerinde sosyal medya kullanma stratejilerinden biri de “Kaynak Kod” kullanımıdır. İnstagram, Twitter, Facebook gibi platformlar, paylaşımların web sitelerine eklenmesini destekliyor. Sosoyal medya hesabınızda, içeriğin konusuyla alakalı paylaşımlarınızı yazıya ekleyebilir ve etkileşim değerlerini arttırabilirsiniz.

8.      Metin ve Paragraf Uzunluğunu Doğru Ayarlayın

Web sitesi için ister makale hazırlanırken isterse de ürün açıklaması yazılırken, sadece arama motoru prensiplerine odaklanmak doğru olmaz. Hedeflenen kitlenin dijital değil, gerçek kişiler olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Burada ilk adım, metnin doğru uzunlukta olması planlamak.

Anahtar kelime analizi yaparken aynı zamanda makalenin kaç kelime yazılacağı da ortaya çıkar. Google her zaman “öz bilgiye” odaklanan algoritmaya sahip. Metni uzun tutmak için konuyu gereksiz şekilde genişletmek, içeriğe hiçbir şey katmaz. Aksine, okuyucunun ilgisi dağılabileceğinden “sayfayı erken terk etme” oranlarını da yükseltir. Bu, SEO uyumlu içerik üretme kurallarına aykırı bir durum.

Yazının hacmini belirlerken, anahtar kelimenin rekabet seviyesine odaklanabilirsiniz. Rekabeti düşük bir konu için 600 ila 1000 kelime aralığında içerik yeterli olabilir. Keza, orta seviye rekabette bir konuda 1000 – 2000 kelime arası yeterli olacaktır. Eğer sektörde büyük rekabetin olduğu bir konuda içerik hazırlanacaksa da 3000 – 4000 kelime aralığına odaklanabilirsiniz.

BİLGİ: Yazıyı gereksiz uzatmak içeriğe katkı sağlamaz. Örneğin 1000 kelimede anlatılacak bir konu 2000 kelime yazıldığında okuyucu nezdinde içeriğin kalitesini düşürecektir.

Google Sıralama Kaybının Nedenleri- Sıfır Yazılım

9.      Paragrafları Uzun Tutmayın

Metnin uzunluğunu en ideal seviyede ayarladınız. Şimdi sıra paragraf uzunluğu konusunda SEO uyumlu içerik oluşturmaya geldi. Bu süreçte aklınızın bir köşesinde her zaman şu püf noktasını bulundurun: paragraflar olabildiğince kısa tutulmalı.

Paragrafın kısa tutulması gerektiği çoğu insanda “her cümleyi ayrı paragrafa bölmek” olarak algılanabiliyor. Ancak bu hatalı bir yaklaşım. Arama motorlarının genel algoritmalarına bakıldığında bir paragraf için 3 ila 5 cümle arasının ideal olduğu görülüyor. Elbette anlam bütünlüğüne göre bu sayı arttırılabilir.

SEO uyumlu makale hazırlarken ideal paragraf ölçüsünü kullanmak, Google’da sıralama almayla doğrudan bağlantılı bir durum değil. Bu tamamen okuyucu deneyimini arttırmaya yönelik bir stratejidir. Okuyucu, makale içinde sıkılmadan ne kadar uzun süre kalırsa, o yazının Google güvenirliliği yüksek olacaktır.

BONUS: Paragrafların içinde farklı font, kalınlık ve renklendirme gibi teknikler de kullanabilirsiniz. Böylece okuyucunun ilgisini yazıda daha diri tutmanız mümkün.

10. Makale İçinde Resim Kullanın

Uzun oluklu SEO uyumlu içerik hazırlamanın püf noktaları yazımızda son olarak görsel kullanıma değineceğiz. Google, görsellere en az metinsel içerik kadar değer verir. İçerikle alakalı kullanılan resimler, yazının gücünü arttırır. Algoritmayla alakalı birçok araştırmada görülmüştür ki, daha fazla resim kullanan yazılar sıralamada üstlere tırmanabiliyor.

SEO uyumlu makalelerde görsel kullanımı belli ölçüler çerçevesinde uygulanırsa verim verir. Öncelikle kelime sayısına orantılı değerlendirme yapılır. Örneğin 500 kelimelik bir yazıya 10 tane resim eklemek, yazıda kargaşaya sebep olur. Genellikle 3 – 4 paragrafta bir kullanımı daha ideal kabul edilir. SEO kurallarıyla uyum gösteren bir görsel optimizasyonu için şu püf noktalarına dikkat etmeniz önerilir:

  1. Görsel içeriğin temasıyla uyumlu olmalı,
  2. Resim, özgün olmalı (telif yeme riski oluşur)
  3. Resmin görüntü kalitesi iyi seviyede olmalı
  4. Makale içinde kullanılan resimlerin ölçüsü sabit olmalı,
  5. Dosya formatı “webp” olması tercih edilir,
  6. Dosya boyutunun 100 – 200 kb arası olması idealdir,
  7. Makalelerde muhakkak kapak resmi kullanılır,
  8. Resmin alt metni, konuyla alakalı bilgilendirilmeli,
  9. Tercihe göre resim galerileri de oluşturulabilir.

 

BİLGİ: Makaleye resim eklerken alt metin eklemek gerek. Bu bilgi kullanıcılar tarafından görülmez, ancak Google bu bilgiyi görür ve makalenin konusunu anlamak için kullanır.

SEO Uyumlu İçerik Üretme- Sıfır Yazılım

SEO Uyumlu İçeriklerle Alakalı Sık Sorulan Sorular

SEO uyumlu içerik yazmanın birçok parametresi var. Elbette bu başarıyı yakalamak çoğu zaman zorlu ve zahmetli bir süreçten geçiyor. Zaman ve çaba harcamak gerektiriyor. Şüphesiz bu zahmetlerin neticesinde başarıya ulaşmak için, en baştan sona içeriği kurallara uygun üretmek şart. Konuyla alakalı içerik üreticileri tarafından sık sorulan ve yanıtı aranan sorulardan bazılarını yanıtlıyoruz.

a)     Makalede anahtar kelime dağılımı nasıl olmalı?

SEO uyumlu içerik oluşturma yolunda anahtar kelime sayısını doğru dağıtamama en sık yapılan hataların başında geliyor. Güncel arama motoru algoritmalarına göre çok fazla anahtar kelime kullanmak yazıyı öne çıkarmıyor. Aksine zarar veriyor. Yazıdaki kelime sayısının %1 ile %2 oranında kullanım idealdir.

b)     İçerik SEO uyumlu olmazsa ne olur?

İçerik, hiçbir SEO parametresini taşımasa bile arama motorunda indekslenebilir. Nitekim Google botları düzenli olarak sitelerde gezinir. Ancak üst sıralarda indekslenmek mümkün olmaz. Ayrıca istikrar konusunda da sıkıntı yaşar.

c)      Google, kopya içerikleri anlar mı?

Son yıllarda daha kolay ve zahmetsiz erişim almak için kopya içeriklere başvurulduğu görülüyor. Ancak bu uygulama önerilmez. Google, özel yapay zekası ile kopya içerikleri tespit ediyor. Site de bu durumda ciddi zarar görmektedir.

İlginizi çekebilir: Google Algoritma Güncellemeleri Nasıl Takip Edilir?

SEO Uyumlu İçerik Üretmenin 10 Altın Kuralı- Sıfır Yazılım

Kendi kanalını kurarak kitlelere ulaşmak ve bunu bir kazanç yapısına dönüştürmek isteyenler YouTube kanalı açma rehberine ihtiyaç duyuyor.

Site yöneticileri dönem dönem WordPress’te cache nasıl temizlenir sorusuna yanıt bulmak istiyor. Özellikle bu ihtiyaç, site üzerinde bir

Stoksuz E-ticaret modeliyle kazanç elde etme, online dünyada para kazanmanın en güvenli ve risksiz yöntemlerinden biridir. Minimum risk,

İnsan, gündelik yaşamında aktif kullandığı birçok araç ve donanımı ara ara kontrol eder. SEO Audit de aktif bir

Doğru ve etkili SEO title yazma web sitesinde tıklanma oranlarını yükselten bir metriktir. Fakat web siteleri için içerik

Teknolojinin geldiği noktada e-ticaret arenasına sürekli yeni seçenekler giriyor. Dropshipping iş modeli de internet üstünden satış yapmada son